Reclame
ULTIMELE STIRI!

Cântăreţul american Edwin Hawkins, unul dintre fondatorii muzicii gospel, cunoscut pentru hitul „Oh Happy Day”, a murit la vârsta de 74 de ani.

Cântăreţul american Edwin Hawkins, unul dintre fondatorii muzicii gospel, cunoscut pentru hitul „Oh Happy Day”, a murit la vârsta de 74 de ani.

Compozitor, clăpar și dirijor de cor, Hawkins a fost găsit mort luni în casa sa din Pleasanton, California. Purtătorul său de cuvânt a spus pentru Associated Press ca Hawkins suferea de cancer pancreatic.

Hawkins a fost o inspirație majoră pentru muzica contemporană. El este considerat unul dintre fondatorii muzicii gospel împreună cu alte legende ale muzicii precum Andrae Crouch și James Cleveland.

Grupul The Edwin Hawkins Singers a ajuns până pe poziţia a zecea în topurile pop cu piesa „Oh Happy Day”, un imn religios care a devenit popular în zona golfului San Francisco şi hit internaţional în anul 1969. Cântecul a fost vândut în milioane de exemplare și a devenit un hit interpretat de cântăreți precum Elvis Presley, Johnny Mathis și Glen Campbell, fiecare cântând propria versiune a melodiei.

„Cred că muzica noastră a fost, probabil, un amestec a tot ceea ce auzisem în acea perioadă”, a declarat Hawkins pentru Blackmusic.com în 2015. „Am crescut auzind toate tipurile de muzică în casa noastră. Mama mea, care era o creștină devotată, L-a iubit pe Dumnezeu și a arătat acest lucru prin viața ei”. „Tatăl meu nu era creștin în perioada aceea a vieții mele, însă a fost un om bun”, a spus el. „Și, bineînțeles, el asculta muzică R&B și country în perioada copilăriei mele.”

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/8147-a-murit-edwin-hawkins-compozitorul-piesei-oh-happy-day#ixzz54Nw1Qt6v

Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4388 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: