Reclame
ULTIMELE STIRI!

Polonia: Inițiativa cetățenească de prohibiție a avorturilor eugenice (în caz de malformație a copilului), mari șanse de a fi adoptată

Parlamentul Poloniei va începe dezbaterea inițiativei legislative cetățenești care vizează interzicerea avorturilor eugenice, cărora le cad victimă copiii nenăscuți bolnavi sau dizabili.

Inițiativa, intitulată „Stop Avort”, a colectat 830.000 de semnături cu începere de la 1 septembrie 2017 și a fost depusă la Parlament la finalul lunii noiembrie.

Inițiativa a fost susținută și de episcopii catolici precum și de Biserica Ortodoxă locală.

Sistemul democratic polonez permite ca un grup de minim 100.000 de semnături să constituie baza pentru o inițiativă a cetățenilor, la fel ca și în România, semnături care pot fi colectate în maxim 3 luni.

Lideri politici din partidul de guvernământ, inclusiv fostul primi-ministru, actual vicepremier, Beata Szydlo, precum și Președintele Poloniei, Andrzej Duda, au comentat favorabil inițiativa dând de înțeles că aceasta va fi adoptată, respectiv promulgată.

Totodată, mai mult de 100 de legiuitori au remis în toamnă Curții Constituționale aceeași propunere de eliminare a avortului eugenic din legea poloneză, motivând că acesta este împotriva legii fundamentale a țării. Decizia este așteptată în câteva luni. Constituția poloneză recunoaște în mod expres demnitatea persoanei umane.

Mișcarea poloneză pentru viață speră să obțină astfel încă o victorie în bătălia pentru protecția deplină a vieții umane. În Polonia avortul este restricționat la cazurile în care copilul suferă de o malformație gravă sau viața ori sănătatea mamei sunt în pericol prin continuarea sarcinii.

CITESTE MAI MULT: http://www.culturavietii.ro/2018/01/12/polonia-initiativa-cetateneasca-pentru-prohibitia-avorturilor-eugenice-in-cazurile-de-diagnostic-prenatal-nefavorabil/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4176 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: