ULTIMELE STIRI!

Creștinii vor moșteni cerul, pământul acesta înnoit sau un pământ nou?

Întrebare:

De la un timp cunosc o persoană care este martor al lui Iehova. Am discutat cu el diferite subiecte biblice și am ajuns la subiectul despre cer, despre unde își vor petrece veșnicia cei ce L-au urmat pe Dumnezeu. După cum știți, ei învață că acest pământ va fi transformat în unul nou și aici va fi regatul șui Dumnezeu. Ei își bazează afirmația pe textul de la Apocalipsa 21 unde scrie că Noul Ierusalim va veni pe pământ la fel și la Țefania 2:3. La fel ei se mai referă și la versetul care spune că cei blânzi vor moșteni pământul.
Totuși sunt și multe versete în epistole care spun că vom pleca la cer (2Corinteni 5:1,Filipeni 3:20 etc).
Însă la Apocalipsa 21 și rugăciunea Tatăl Nostru, unde spune „vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer așa și pe pământ” îmi dau serios de gândit. Nu tind să cred că acest pământ va fi restaurat într-un anume fel și că veșnicia va fi aici. Prin care versete pot clarifica aceasta mai bine?

Împărăția lui Dumnezeu începe cu Împărăția de o mie de ani pe acest pământ și va continua în veșnicii pe pământul nou. Confuzia vine din faptul că nu se face diferență între Împărăția de o mie de ani (care va fi pe pământul acesta) și pământul nou.

Răpirea Bisericii la cer

Este adevărat că Biblia scrie despre răpirea Bisericii la cer și lucrul acesta este bine explicat la 1 Tesaloniceni 4:13-18. Vă recomand în acest sens să citiți articolul „Ce spun Scripturile despre răpirea Bisericii și despre Ziua Domnului?”. Potrivit cu textul de la Apocalipsa 19, Biserica se va afla în ceruri până la a doua venire a Domnului Isus pe pământ. Înainte de a doua venire a Domnului Isus pe pământ, în cer este anunțată nunta Mielului și soția Lui (Biserica), care este în cer, Îl urmează pe Domnul Isus la a doua Sa venire pe pământ.

Să ne bucurăm, să ne veselim, și să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soția Lui s-a pregătit, și i s-a dat să se îmbrace cu in subțire, strălucitor, și curat”. (Inul subțire sunt faptele neprihănite ale sfinților.) Apoi mi-a zis: „Scrie: Ferice de cei chemați la ospățul nunții Mielului!” Apoi mi-a zis: „Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!” (Apocalipsa 19:7-9)… Apoi am văzut cerul deschis, și iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el, se cheamă „Cel credincios” și „Cel adevărat”, și El judecă și Se luptă cu dreptate. Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărătești, și purta un nume scris, pe care nimeni nu-l știe, decât numai El singur. Era îmbrăcat cu o haină muiată în sânge. Numele Lui este: „Cuvântul lui Dumnezeu”. Oștile din cer Îl urmau călări pe cai albi, îmbrăcate cu in subțire, alb și curat. (Apocalipsa 19:11-14)

Deci, înainte de venirea Zilei Domnului, Biserica va fi răpită la cer și se va afla acolo până la a doua venire a Domnului Isus pe pământ.

Biserica împărățește pe acest pământ

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5121 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: