Reclame
ULTIMELE STIRI!

Palestinienii au protestat împotriva mutării Ambasadei SUA la Ierusalim

Deși unii văd istoria și profeția desfășurându-se, alții sunt de altă părere. Liderii arabi și palestinieni au denunțat decizia, iar șeful Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, spunea că Ierusalimul va rămâne capitala eternă a Palestinei.
Sub amenințarea atacurilor teroriste și cu toate îndemnurile la violențe serviciile de securitate israeliene s-au pregătit pentru ce-i mai rău. În timpul zilei, situația a fost relativ calmă în Ierusalim.
„Unitățile noastre sunt pe poziții și pot interveni la nevoie. Sperăm ca în această după-amiază să fie în continuare o atmosferă relativ calmă și liniștită și că poliția israeliană nu va trebui să intervină în vreo demonstrației ilegală sau violentă.”
Aici e Poarta Damascului de la intrarea în Orașul Vechi din Ierusalim, un loc cunoscut în istorie pentru mari tulburări. Deocamdată, până acum, au avut loc doar mici altercații și mulțimea din spatele meu care scandează lozinci. Una dintre lozinci chema la martiraj și atacuri sinucigașe.
Acest musulman ne prezintă viitorul Ierusalimului în opinia sa: „Ierusalimul va fi capitala lumii pentru imperiul islamic. Vom face dreptate tuturor, în toată lumea.”
Revoltele au început joi în Gaza, cu lozinci precum „Trump, vei vedea, Palestina va fi liberă”. Ciocnirile au continuat vineri în Betleem și în Cisiordania. Palestinienii socotesc că întreg Ierusalimul le aparține și râvnesc să pună mâna cel puțin pe partea estică a orașului, inclusiv Muntele Templului, Zidul Plângerii și bisericile istorice, care să fie o viitoare capitală a unui viitor stat palestinian.
După discursul lui Trump, președintele Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, a îndemnat la trei zile de violențe. Abbas a făcut joi o vizită în Iordania pentru a aduna sprijin contra lui Trump.
El mai spunea că Trump efectiv a retras SUA din rolul său de mediator între Israel și palestinieni.
„Credem că, prin această decizie, America s-a distanțat ca actor politic în Orientul Mijlociu, fiindcă aici nu va mai avea rolul de dinainte.”
În Iordania, unde peste 60% din populație e palestiniană, iordanienii au protestat lângă ambasada SUA iar în Iran, protestatarii au condamnat decizia lui Trump, în timp ce liderii iranieni au îndemnat să se înceapă o altă intifadă.
Un alt înalt oficial palestinian, Jibril Rajoub, spune că vicepreședintele Mike Pence nu e bine primit în zonele din Palestina când va veni în vizită. Pence trebuia să se întâlnească cu Abbas în Betleem, controlat de AP, însă Rajoub spune că întâlnirea nu va avea loc.
În discursul său, Trump amintea că, după două decenii în care ambasada SUA nu a fost relocată la Ierusalim, tot nu s-a ajuns la pace.
Echipa sa e de părere că palestinienii și alte națiuni arabe depind de SUA prea mult și că vor trece peste situația creată.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 209 – 16 decembrie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (3800 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: