Reclame
ULTIMELE STIRI!

Lupta pentru căsătoria tradițională în Australia

Australienii se află la finalul unei campanii naționale care ar putea redefini căsătoria în țara lor. Conform rezultatelor preliminare, majoritatea oamenilor sunt în favoarea legalizării căsătoriei între persoane de același sex. Sondajul a stârnit controverse și a mobilizat Biserica. Colega mea, Lucille Talusan, a realizat un reportaj în Sydney, Australia.
Lucille Talusan: „Coborâre pe o pantă alunecoasă” – Așa este descrisă Australia de către acest partid politic, dacă va fi aprobată căsătoria între persoane de același sex.
Nick Falks: Dacă homosexualii au acest drept, atunci de ce să nu avem și dreptul la poligamie, la zoofilie? Unde e limita?
Femeie pe stradă: Eu cred că e bine că am redefinit căsătoria. Ies la suprafață diverse valori, primesc drepturi și alte minorități. E important să le recunoaștem drepturile și faptul că și ei au sentimente și drepturi.
Lucille Talusan: În ultimele săptămâni, australienii au putut vota prin poștă cu „da” sau „nu” la următoarea întrebare: „Să se modifice legea pentru a permite căsătoria între oamenii de același sex?” Dacă australienii sunt de acord cu sondajul, legea se va schimba, însă doar dacă va trece și de parlament. Analistul politic, Bill Muehlenberg (Bill Mulenbărg), spune că în ultimii 30 de ani parlamentul a încercat să schimbe legea de 22 de ori. De fiecare dată, votul a eșuat.
Bill Muehlenberg: Mulți nu înțeleg seriozitatea situației. Așa-numitul program pentru copii „Safe Schools” e, de fapt, un program care sprijină homosexualitatea, o ofertă la pachet. Odată cu aprobarea căsătoriei între homosexuali, copiii vor beneficia și de alte lucruri.
Lucille Talusan: Consilierul municipal Rosalie Crestani spune că a fost persecutată pentru că și-a exprimat îngrijorarea cu privire la promovarea homosexualității în comunitate.
Rosalie Crestani: Se pare că planurile LGBT sunt favorizate. Eu am fost foarte îngrijorată în această privință însă, colegii mei nu au fost de acord cu mine. Sau, dacă au fost de acord, nu m-au susținut în public. De fapt, au spus clar că ar trebui să mă retrag. Nu vei scăpa de persecuție, nici de critici sau de batjocură, dar vei putea contribui la schimbări.
Lucille Talusan: Acești oameni mărșăluiesc în favoarea căsătoriei și merg prin oraș ca să spună că instituția căsătoriei nu ar trebui redefinită. Ei vor să se facă auziți și vor ca oamenii să se răzgândească și să nu voteze în favoarea căsătoriei între oamenii de același sex.
Bill Muehlenberg: Totul se schimbă când se redefinește căsătoria. Este o schimbare completă a culturii, este o schimbare și pentru educația copiilor. Se scot cuvintele mamă și tată din vocabular, pentru că sunt discriminatorii.
Lucille Talusan: Pastorul Daniel Nalliah numește sondajul prin poștă o binecuvântare sub acoperire.
Daniel Nalliah: Nu am mai văzut Biserica din Australia să fi fost atât de activă, cu privire la orice altă problemă. Australienii au dovedit că sunt mii de bărbați și femei care se ridică și spun: „Nu e bine așa. Căsătoria trebuie să fie între un bărbat și o femeie.” Noi nu vom lăsa ca următoarea generație să o ia pe o cale greșită. Vom lupta până la capăt.
Lucille Talusan: Deși voturile în favoarea căsătoriei între oamenii de același sex sunt majoritare, pastorul Nalliah și alți creștini îi încurajează pe oameni să nu accepte o astfel de căsătorie. Indiferent de ce se va întâmpla, biserici precum Catch the Fire s-au angajat să se roage ca planul lui Dumnezeu să predomine în Australia.
Știre difuzată în emisiunea Mapamond Creștin 695 – 12 noiembrie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (3629 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: