Reclame
ULTIMELE STIRI!

Religia e pe invers?

Una din expresiile folosite adesea pentru a descrie homosexualii fără să rostești termenul specific e „pe invers” care ar însemna „în contra naturii”. Nu comentez termenul, poate cu altă ocazie, dar sunt surprins de aplicabilitatea termenului la religii.

Demersul în care s-au aruncat religiile în România (mare parte din ele) cu privire la modificarea constituției se încadrează în categoria „pe invers” adică invers, contra specificului lor și asta mă întristează profund. Mă întristează cel puțin tot atât cât mă întristează să aud despre oameni confuzi cu privire la orientarea lor sexuală sau oameni care aleg o orientare nenaturală.

De ce cred că religiile sunt „pe invers” în acest demers:

Pentru că homosexualitatea începe în familii. Da chiar din familiile creștine vin homosexualii, acele familii unite spre a obține interdicția de a se căsători. Recensămintele din România indică o populație „creștină” într-un procent uriaș aproape de 100%. Asta ne duce la concluzia logică: homosexualii provin din familiile creștine. Cu alte cuvinte, ne semnăm eșecul la urne, ne strigăm eșecul pe stradă și facem din el lege.

Pentru că reușita demersului nu va micșora numărul homosexualilor. Chiar așa, ne închipuim măcar o secundă că interdicția de a se căsători îi va convinge pe vreunii să zică: „gata mă predau, nu am voie, deci respect legea”?  Va renunța careva să stea în relații de acest tip pentru că „nu au finalitate în căsătorie”? Mă îndoiesc serios. Deci – efect invers.

Pentru că reușita demersului nu va pocăi pe niciunul din ei. Sincer mă întreb, credeți că din cauza acestei interdicții vor exista homosexuali care să zică: mă pocăiesc, realizez greșeala mea datorită vouă celor care ați luptat pentru interdicția asta? Credeți că vor lua în calcul varianta să ceară ajutor pocăiților dacă au probleme, sau preoților? Deci – efect invers.

Pentru că reușita demersului nu ne va proteja copiii. Chiar așa, dacă îl cresc necorespunzător, dacă nu îi ofer un model de familie armonioasă și fericită credeți că îl pot opri cu legea? Dacă modelul de acasă transmite „e nașpa să fii căsătorit, e nefericire în căsătorie” credeți că îi voi putea schimba convingerea cu o lege? De ce vrem să facă legea ce am falimentat noi să facem? Ba din contră, adversitatea stârnește interes și simpatie. Deci – efect invers.

Pentru că protejarea familiei trebuie să înceapă în casă nu în stradă. Deci suntem cumva la punctul în care ne luptăm cu efectele unei vieți de familie neconforme cu Scriptura. Cum spuneam mai sus ne strigăm neputința și eșecul pe stradă. Protejarea familiei trebuie să înceapă acasă între mine și soția mea. Asta e cea mai eficientă și sănătoasă metodă de protejare. Când o iubesc, o respect și arăt asta astfel încât copii să beneficieze de efectele acestei armonii și să vadă funcțională o astfel de relație. Deci protejarea de la urne e chiar inversul normalului. E ca și cum o bat și sun la poliție să o aducă acasă dacă fuge.

Pentru că homosexualii nu vor să se căsătorească. Să fie clar, dorința de căsătorie a persoanelor homosexuale e foarte mică. Cercetarea mea (nesemnificativă din cauza numărului de respondenți comparativ cu dimensiunea națională a fenomenului) arată că sub 1% din ei au dorința asta. Deci într-un procent optimist ar fi 3% homosexuali în România, din care 1% ar avea gândul acesta, deci ne batem unde nu trebuie, pe un teren pe care putem doar pierde, indiferent de rezultatul referendumului. Așadar, efect invers.

Pentru că suntem chemați să iubim ca Hristos. Nu suntem chemați să îi blestemăm, să îi alungăm să îi îndepărtăm. Nu suntem chemați să fim pe invers față de Mântuitorul. Ar trebui să îi atragă bunătatea, altruismul, mila, echilibrul și înțelegerea noastră. Ar trebui să fim refugiul lor când dau de consecințele păcatului lor nu dușmanii lor. Iar avem un efect invers că nu iubim precum Hristos.

https://www.filedinjurnal.ro/2017/10/31/religia-e-pe-invers/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (3633 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: