Reclame
ULTIMELE STIRI!

Ethel Waters: valoarea unei vieți născute dintr-un viol

Ai auzit vreodată de femeia nominalizată la Premiile Emmy și la Premiile Oscar, a cărei nașteri a rezultat dintr-un viol?

Pentru cei mai mulți, „subprodusul” acestei infracțiuni ar fi fost condamnat la avort. Dar Ethel Waters s-a născut cu mult înainte ca avortul să fie legal. Viața sa este o mărturie a valorii pe care Dumnezeu o dă vieții umane – chiar și celei concepute printr-un viol.

Mama ei, pe nume Louise Anderson, avea doar 13 ani când o cunoștiință de familie a amenințat-o cu un cuțit iar apoi a violat-o. Din păcate, mama ei nu era pregătătă pentru a o avea pe Ethel, așa că a neglijat-o iar ca urmare aceasta a mers să locuiască cu bunica ei, care era casnică.

Ethel a mers în timpul copilăriei și a adolescenței la biserică și a crezut în Isus, însă din cauza unui incident nefericit, ea s-a îndepărtat de Dumnezeu.Waters Black Swan

Într-o zi, o fată rivală a atacat-o și a lovit-o peste față. Ethel s-a apărat și a lovit-o înapoi, în loc să „întoarcă și celălalt obraz”. După ce a meditat la această luptă mai târziu, a ajuns la concluzia că ar fi trebuit să fugă de aceea fată, nu să o lovească înapoi. Ethel a purtat această povară a vinovăției mulți ani știind că un creștin nu ar fi reacționat așa.

Îndepărtarea de Dumnezeu a durat pentru Ethel aproape întreaga ei viață.

În perioada copilăriei, Ethel nu a locuit niciodată mai mult de 15 luni în același loc. „N-am fost niciodată copil” a povestit mai târziu. „Nu am fost niciodată îmbrățișată, sau plăcută, sau înțeleasă de către familia mea”.

Ethel s-a căsătorit la vârsta de 13 ani, însă căsnicia a fost de scurtă durată din cauza repetatelor abuzuri din partea soțului ei. A fugit de el și a ajuns să lucreze ca îngrijitoare la un hotel din Philadelphia, unde era plătită cu un dolar pe zi.

Când a împlinit vârsta de 17 ani, Ethel a mers la o petrecere unde a fost încurajată să cânte două cântece. Publicul a fost atât de impresionat, încât i s-a oferit o slujbă la Teatrul Lincoln din Baltimore.

Odată cu noul loc de muncă, și-a făcut loc în Black Vaudeville, unde a lucrat „de la ora nouă dimineața până la leșin”.

În 1919 s-a mutat la Harlem, unde a început să cânte în diferite cluburi de noapte până ce a fost remarcată. Doi ani mai târziu, ea a devenit a cincea femeie de culoare care a înregistrat o piesă. Primul ei hit a fost „Dinah”, înregistrat în 1925 cu Columbia Records.

A lansat piesa „Stormy Weather” la clubul „Cotton Club” din New York, care a devenit hit în topurile Billboard. Ethel a scris mai târziu: „Cântam povestea mizeriei și a confuziei din inima mea, povestea greșelilor și a nenorocirilor pe care oamenii în care am avut încredere încredere și pe care i-am iubit mi le-au făcut”.

În anul 1933, tânăra a primit un rol important în musicalul „Irving Berlin Broadway”. A devenit cea mai bine plătită cântăreață dintre toate rasele de pe Broadway la aceea vreme, potrivit Notable Women in the American Theater. În același an, Waters a apărut în filmul „Rufus Jones for President”, care îl reprezenta pe artistul interpret Sammy Davis Jr.

De asemenea, ea a devenit prima femeie americană de culoare care a avut propriul program TV: „The Ethel Waters Show”, care a debutat pe NBC în 4 iunie 1939.

Apoi, în 1949, Ethel a fost nominalizată la Premiile Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar în filmul „Pinky”, regizat de legendarul Elia Kazan.

CITESTE MAI MULT: https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/7656-valoarea-unei-vieti-nascute-dintr-un-viol

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (3633 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: