ULTIMELE STIRI!

Este posibil să fii un bun creștin și să nu te duci la biserică?

Mersul la biserică este un obicei important în viața oricărui creștin. Biblia îi încurajează pe toți credincioșii să se întâlnească în mod intenționat împreună pentru părtășie și să-și reamintească reciproc întoarcerea Domnului. Acestea fiind spuse, poate cineva să fie creștin și să nu meargă la biserică?

Biserica și fiind creștin

Înainte de a răspunde la această întrebare, să definim termeni pentru a înțelege mai bine de ce biserica este foarte importantă.

Un „creștin” este pur și simplu o persoană care sa angajat să-L urmeze pe Domnul Isus Hristos. Mulți greșesc acest termen pentru a fi o referire la un biserică-goer, sau poate cineva născut într-o familie de creștini. E atât de greșit.

Pentru a fi creștin, trebuie să decidă pentru sine că va renunța la propriile sale căi, va pune credința în Domnul Isus Hristos și va urma greu după el pentru tot restul vieții sale. Creștinii adevărați știu că, fără a se refuza și a-și lua crucile, versiunea lor de „creștinism” este simplă afiliere religioasă sau apartenență la biserică (vezi Matei 16:24).

Cuvântul „Biserică”, pe de altă parte, provine din cuvântul grecesc „Ekklesia”, ceea ce înseamnă „cei chemați”,  ne spune Biblia de studiu . Cuvântul grecesc este de obicei folosit pentru întâlniri sau întâlniri. Ca atare, înțelegem că biserica creștină este pur și simplu o adunare de creștini – nu neapărat o clădire, ci o întâlnire a oamenilor simetrici care cred în același Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Acum, când am ajuns la toate acestea, putem trece la întrebarea: Pot fi creștin și nu mă duc la biserică?

Creștinul și biserica

Prietenii, putem deveni toți creștini fără a veni la biserică, dar cu siguranță noi, ca și creștini, nu putem ajuta decât să mergem la biserică. Pentru cei care cred în Domnul Isus Hristos, părtășia unul cu celălalt și rememorarea reciprocă a ceea ce a învățat, precum și întoarcerea iminentă este foarte, foarte importantă.

Iată trei motive pentru care noi, ca și creștini, trebuie să continuăm să ne întâlnim împreună.

1) Isus a spus că ar trebui să ne iubim unii pe alții

În Ioan 13: 34-35, Domnul Isus a spus că trebuie să ne iubim unii pe alții, deoarece aceasta este dovada că suntem ucenicii Săi. Bunul simț ne spune că noi, cei care ne iubim unii pe alții, nu ne vom abandona niciodată.

„O poruncă nouă pe care ți-o dau, că te iubești unii pe alții, așa cum te-am iubit, ca și tu să te iubești unul pe altul. Prin aceasta toți oamenii vor ști că ești ucenicii Mei, dacă ai dragoste unii pentru alții”.

2) Este practica creștină

Nu, biserica nu ne poate salva. Dacă suntem mântuiți, cu toate acestea, am alege să părtășie și să crească împreună cu alții care sunt salvați, de asemenea. Fapte 2:42 ne spune că biserica timpurie a făcut acest lucru atât de bine:

„Ei au continuat cu stăruință în învățătura și în părtășia apostolilor, în ruperea pâinii și în rugăciuni”.

3) Ar trebui să ne încurajăm unii pe alții pentru a iubi și a aștepta cu fermitate întoarcerea Domnului

În sfârșit, creștinii ar trebui să meargă la biserică pentru a-și motiva unii pe alții să-și iubească și să-și amintească unii de alții să aștepte cu nerabdare întoarcerea Domnului. Evrei 10: 24-25 ne spune,

„Și să ne ia în considerare modul în care să stimuleze unul pe altul la dragoste și la fapte bune. Să nu părăsim adunarea noastră, cum este obiceiul unora, ci să ne îndemnăm unii pe alții, mai ales după cum vedeți că ziua se apropie.“

https://www.christiantoday.com/article/is.it.possible.to.be.a.good.christian.and.not.go.to.church/116262.htm

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5404 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: