Reclame
ULTIMELE STIRI!

Preot înjunghiat la moarte în Cairo, Episcopul Angaelos plânge „neglijența și nedreptatea”

Un preot ortodox copt a fost omorât în ​​Cairo, Egipt. Șeful Bisericii Ortodoxe Copte din Regatul Unit a denigrat ceea ce a spus că a fost nedreptatea din jurul crimei.

Părintele Samaan de la Beni Suef din Egiptul de Sus a fost atacat și ucis ieri în timp ce merge pe o stradă din Cairo. El a fost în zonă pentru a colecta ajutor umanitar pentru enoriașii săi.

Părintele Samaan a fost urmărit și înjunghiat până la moarte în timpul unei vizite pastorale din Cairo.Coptic Media UK

„O altă zi în Egipt, cu un alt creștin copt ucis”, a declarat Episcopul Anchetos, președintele Bisericii Ortodoxe Copte din Regatul Unit, într-o declarație care a detaliat ieri acest atac.

Părintele Samaan a efectuat o vizită pastorală la o familie din Cairo și sa întors la biserică unde a fost mai devreme să-și colecteze telefonul mobil. Pe drum, el a fost atacat de un atacant cuțit, care la urmărit, la înjunghiat în mod repetat, apoi la ucis cu brutalitate.

Angaelos a adăugat: „Acest incident ne face să punem încă o dată atâtea întrebări. De ce ar trebui un preot să nu poată merge în siguranță pe o stradă, mai ales pe o stradă suburbană din Cairo? De ce ar trebui să fie el urmărit de un bărbat care aruncă o armă mortală și nimeni nu va alerga în ajutorul lui; în realitate, toată lumea fugea. De ce, când a rămas udat în sângele său, serviciul de ambulanță nu a ajuns mai mult de o oră și apoi nu l-ar trata?

„De ce, când poliția a ajuns în cele din urmă și a murit, a fost o scena crimei care nu a fost asigurată și dovezile medico-legale nu au fost colectate pentru a permite o anchetă solidă și serioasă? De ce atacul său imediat este considerat incapabil, fără diagnostic profesional, și de ce, dacă este incapabil să facă acest lucru, și un infractor violent cunoscut, a plecat în comunitate cu arme la îndemâna lui?

Atacul vine după un an de atacuri teroriste succesive asupra comunității creștine copți egiptene, bombardamente bombe, împușcături și împușcături care au ucis peste 100 de persoane din decembrie 2016. ISIS, care a revendicat majoritatea atacurilor ca pe o lucrare proprie, Copts, care reprezintă aproximativ 10% din țara musulmană majoritară.

Episcopul Angaelos a spus: „Imensa durere a acestui incident și toate cele care au precedat-o … ne determină să ne ținem mai mult de cuvintele Domnului nostru Dumnezeu în Exodul 3: 7:” Am văzut cu siguranță opresiunea poporului Meu care sunt  în Egipt și au auzit strigătul lor … căci știu necazurile lor. ” Copticii creștini care au suferit nedreptate, persecuții și pierderi de vieți timp de secole fără represalii, iertând în mod necondiționat, merită să trăiască cu respect și demnitate în patria lor indigenă „.

https://www.christiantoday.com/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Despre ADMIN (3350 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: