ULTIMELE STIRI!

De ce este religia plină de reguli?

Nu avem nicio problemă în a mânca o pâine pentru care nu am semănat, nu am secerat și nu am copt. Avem însă o problemă foarte mare când este vorba sa primim o mântuire pe care nu am „lucrat-o“ și nu am „săvârșit-o“ noi. Tocmai de aceea, în mod tragic, religiile sunt atât de pline de reguli.

După cum spaţiul are „oroare“ de vid, firea omenească are oroare de a i se spune ce să facă și să nu facă sau, în anumite cazuri, că totul e făcut. E destul să-i interzici unui copil un anumit lucru, că, îndată, se va simţi irezistibil atras să facă tocmai lucrul respectiv. Și e destul să i se ceară să facă ceva anume, că, deodată, se naște în el o rezistenţă inexplicabilă. Dar cel mai tragic pentru un copil este ca, atunci când dorește să facă el singur ceva, să i se spună că totul e făcut deja.

Și nu doar copiii se comportă așa, ci omul în general. Cu două mari excepţii: supravieţuirea – când instantaneu ne descoperim disponibilitatea maximă de a asculta, când orice „trebuie să faci“ sau orice „trebuie să nu faci“ devin sfaturi deosebit de preţioase și înfrâng instantaneu impulsul aroganţei; și a doua, mântuirea sau salvarea sufletului – când omul nici măcar nu mai are răbdare să asculte, ci preia iniţiativa și întreabă, plin de voinţă și bunăvoinţă: „Ce să fac ca să fiu mântuit?“.

S-ar părea că omul este cu adevărat gata de orice pentru mântuirea sa. Este însă doar o aparenţă. Natura noastră rebelă se manifestă și în domeniul mântuirii. De fapt, mai ales în acest domeniu. În ciuda aparentei deschideri cu care omul se interesează de mântuirea lui, în mod surprinzător și absurd, în același timp, se naște în el o deplorabiă și rebelă rezistenţă în faţa răspunsului lui  Dumnezeu.

Rătăciţi în noaptea spiritului

Găsim această formidabilă rezistenţă a omului faţă de oferta mântuirii exprimată foarte bine de dialogul Domnului Iisus cu un grup reprezentativ de iudei, în contextul minunii înmulţirii pâinilor. Un băieţel anonim avea la el cinci pâini și doi pești. A fost destul ca acestea să fie așezate în mâinile lui Iisus și cinci mii de bărbaţi (la care s-au adăugat femeile și copiii) au primit de mâncare din belșug în ziua aceea.

Iisus a luat pâinile, a mulţumit lui Dumnezeu, le-a împărţit ucenicilor, iar ucenicii le-au împărţit celor ce ședeau jos; de asemenea, le-a dat si din pești cât au voit. După ce s-au săturat, Iisus a zis ucenicilor Săi: „Strângeţi firimiturile care au rămas, ca să nu se piardă nimic.“ Le-au adunat deci și au umplut douăsprezece coșuri cu firimiturile care rămăseseră din cele cinci pâini de orz, după ce mâncaseră toţi.

„Ioan  6:11-13”.

„>[1]

Reacţia celor care trăiseră minunea respectivă a fost neîntârziată și oamenii au demonstrat clar că înţeleseseră bine mesajul minunii: nu despre pâinea de orz era vorba acolo, ci despre Pâinea Vieţii.

Oamenii aceia, când au văzut minunea pe care o făcuse Iisus, ziceau: „Cu adevărat, Acesta este Prorocul cel așteptat în lume.“

„Ioan  6:14”.

„>[2]

A doua zi, aceiași oameni, au revenit în locul în care văzuseră și trăiseră acel mare semn al  mesianităţii lui Iisus. Aparentul lor interes pentru Iisus, de fapt ascundea un deplorabil scop mercantil:

Adevărat, adevărat vă spun că Mă căutaţi nu pentru că aţi văzut semne, ci pentru că aţi mâncat din pâinile acelea și v-aţi săturat.

„Ioan 6”.

„>[3]

https://semneletimpului.ro/religie/educatie-religioasa/de-ce-este-religia-plina-de-reguli.html

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5407 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: