Reclame
ULTIMELE STIRI!

Cum să reacționezi la conflictele din familia rudei apropiate?

Cu sau fără dorința noastră, fiecare din noi devenim martori ai diferitor conflicte care pot fi in familiile rudelor noastre. Întrebare la care voi răspunde în acest articol am primit de la o persoană care tocmai a văzut un astfel de conflict și dorește să știe cum să procedeze:

Sora mea s-a căsătorit cu un băiat de etnie romă, pocăit, au o fetiță și trăiesc la părinții lui. Nu doresc să intervin în relația lor, dar azi am văzut-o cu ochii roșii de plâns. Cum să o ajut, căci el nu dorește să se mute cu chirie?

Dacă sora nu ți-a spus nimic și nu ți-a cerut sfatul sau ajutorul, este greșit să-ți faci concluzia doar în baza presupunerilor. Oricine vrea să ajute la soluționarea unui conflict trebuie să ia bine seama la cuvintele din Sfânta Scriptură, care spun astfel:

Un trecător care se amestecă într-o ceartă care nu-l priveşte este ca unul care apucă un câine de urechi. (Proverbe 26:17)

Să nu iei versetul acesta ca și ofensă, căci nu vrea să spună că sora ta, sau soțul ei, sau socrii ei sunt câini. Nicidecum. Tot ce vrea să spună este că te expui unui pericol, dacă te vei amesteca într-un conflict care nu te privește. Dacă ai văzut că sora era plânsă, roagă-te să-i dea Dumnezeu înțelepciune ca să știe cum să vorbească și să se poarte cu soțul și cu socrii. Dacă îți va cere sfatul, să fii foarte atentă cum o vei sfătui și să-i vorbești din Cuvântul lui Dumnezeu.

Chiar dacă nu ne spune Scriptura care a fost motivul, cu siguranță a existat unul pentru care Moise a trimis pe soția sa, Sefora, cu cei doi fii ai săi din pustia Sinai în Madian, la tatăl ei Ietro. Felul cum a procedat Ietro ne învață multă înțelepciune cu privire la soluționarea conflictelor și neînțelegerilor pe care le au cei dragi nouă. Și-a dat seama Ietro că exista un motiv pentru care a trimis Moise pe Sefora cu copiii și nu s-a grăbit să-l acuze pe Moise sau să-i ia apărarea Seforei. El a hotărât să o ia pe Sefora cu tot cu copii și să meargă înapoi la Moise. Ajuns acolo, nu a început să-și mustre ginerele pentru faptul că a trimis-o pe Sefora de acasă. El s-a purtat cu multă înțelepciune și a doua zi a stat să observe ce făcea Moise. După ce a observat cu atenție și suficient, și-a dat seama că felul cum era organizată lucrarea nu-i mai lăsa lui Moise niciun timp pentru familie. Doar după aceasta Ietro a venit cu tot respectul și i-a dat un sfat bun pe care Moise l-a primit, l-a adus înaintea lui Dumnezeu, l-a aplicat și aceasta i-a rezolvat nu doar problemele din familie, ci și pe cele care le avea în cârmuirea poporului. Toată această istorie este scrisă în capitolul 18 al cărții Exodul. Te invit să citești acest capitol și să iei aminte la felul cum Ietro a rezolvat situația nu chiar bună din căsătoria lui Moise și Sefora.

https://moldovacrestina.md/rezolvare-conflicte-rude-apropiate/

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Despre ADMIN (3350 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: