Reclame
ULTIMELE STIRI!

„Tot ce are suflare să laude pe Dumnezeu!”

Orașul Salonta (Bihor) va fi gazda celui mai îndrăgit și longeviv Festival coral de muzică religioasă. Biserica creștină baptistă „BETEL” din Salonta, păstorită de Florin Cociubei, vă invită, cu iubire frățească în Domnul Isus Hristos, să-L lăudăm împreună pe Dumnezeul mântuirii noastre, al dragostei și al păcii, în cadrul Festivalului corurilor creștine „Cântările Armoniei – Ioan Chișmorie Măderătanul (1904 – 1973)” organizat sub bagheta dirijorului Florea Burcă.

Reunind corurile bisericilor baptiste din Tinca, Gurbediu, Pâncota, Călacea și Salonta, concertul de muzică corală va fi găzduit Duminică, 15 octombrie, de la ora 17:00, de Casa de Cultură „Zilahy Lajos” din orașul Salonta și va purta amprenta slujirii în Hristos a maestrului dirijor Florea Burcă, artizanul și promotorul acestui festival în România. Linia melodică corală va fi modelată cu măiestrie, prin acompaniament la pian, de profesorul și compozitorul Nicodim Negruțiu.

Evanghelia Domnului și Dumnezeului nostru Isus Hristos va fi vestită de pastorii Emi Țundrea, Beni Hamza, Toni Mic, Florin Cociubei. Invitat este și primarul municipiului Salonta, ing. Török László care, alături de directorul Casei de Cultură, Kovacs Istvan, au susținut cu generozitate organizarea acestui festival de muzică religioasă.

Festivalul coral poartă, spre slava lui Hristos, numele robului lui Dumnezeu, Ioan Chișmorie Măderătanul (1904 – 1973), un credincios baptist din Transilvania, compozitor și interpret, autor a peste 400 de cântări corale bisericești.

IOAN CHIȘMORIE – O CLIPĂ DE FERICIRE SPRE SLAVA LUI DUMNEZEU…

Născut în prima lună a anului 1904 din părinții George şi Ana, Ioan Chișmorie – „Onică” venea în urma celor patru surori, alături de care îşi petrece copilăria în satul natal, Măderat (Arad). Alături de familie şi de oamenii simpli din podgoria munţilor Zărandului, „Onică” învăţă să lucreze la vie, la câmp şi pădure. Îndrăgeşte atât de mult satul originii sale încât, ani mai târziu, atunci când îşi semnează compoziţiile, nu ezită ca, pe lângă numele din acte, să mai adauge şi „Măderătanul”.

Harul artistic s-a manifestat de timpuriu, Ioan Chișmorie realizând primele schițe muzicale la vârsta de 13 ani, când a devenit membru al Bisericii baptiste din Măderat, fiind botezat la Arăneag. Se implică cu o dăruire totală în activitatea bisericească și cântă cu bucurie în corul bisericii. La 14 ani participă, în comuna Şiria, la un curs de învăţare a notelor muzicale. Acolo îl întâlneşte pe Ioan Slavici cu care leagă o prietenie creativă.

https://stiri.resursecrestine.ro/168175/tot-ce-are-suflare-sa-laude-pe-dumnezeu

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Despre ADMIN (3326 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: