Reclame
ULTIMELE STIRI!

Dumnezeu este bun. De ce atâta suferinţă?

De nimic altceva nu este legat numele lui Dumnezeu în discursul uman așa cum este legat de suferinţă și izbăvire. Acest locus este un fel de uriașă și complicată intersecţie a existenţei noastre.

La acest capitol al vieţii, omul care a primit darul credinţei în Dumnezeu încearcă o experienţă pe care cel ce a refuzat acest dar nu o cunoaște; cel care crede și proclamă un Dumnezeu bun și iubitor se trezește aruncat într-o lume necunoscută, în care cel mai neanticipat și chinuitor element este nepotrivirea între așteptările lui cu privire la Dumnezeu și realitatea crudă a experienţei pe care o trăiește. Cum poate un Dumnezeu bun, atotputernic și iubitor să privească o situaţie disperată fără să intervină?

Eu, care sunt doar un om conceput după chipul și asemănarea Lui, mi-aş oferi viaţa în schimbul vieţii persoanei iubite. Și atunci, cum pot supravieţui contrastului dintre faptul că El şi-a dat viaţa pentru mine pentru ca eu să am viaţa veșnică, dar nu îmi dă acum o clipă de linişte: „Când vei înceta odată să mă priveşti? Când îmi vei da răgaz să-mi înghit scuipatul?“.

„Iov 7:19”.

„>[1] Cum mai poate rămâne în picioare credinţa mea în dragostea și puterea Lui? L-am înţeles cumva greșit? Cum rămâne cu mărturia mea despre El?

Vecinul meu zace consumat de un uriaș cancer la stomac. El, care a fost un zelos și energic promotor al „evangheliei sănătăţii“, după cum numea el un anume stil de viaţă pe care îl recomanda cu entuziasm colegilor, prietenilor, familiei şi care devenise, cum spunea Lev Tolstoi, „fibra ţesăturii vieţii lui“. Și nu era vorba doar de cuvinte. El a făcut din scurta lui viaţă ilustraţia convingătoare a trăirii acestui mesaj. Acum atinge ușor cu mâna zona bolnavă și mă întreabă: „Ce vor zice oamenii?“.

citeste mai mult: https://semneletimpului.ro/religie/teologie/dumnezeu/dumnezeu-este-bun-de-ce-atata-suferinta.html

Reclame

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Despre ADMIN (3326 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: