Reclame
ULTIMELE STIRI!

CE SĂ FACI ATUNCI CÂND SE VORBEŞTE DESPRE TINE?

Banner filme

Man hand touching the screen

Oamenii vorbesc şi, ca să vezi, vorbesc chiar despre tine. Să fii ţinta bârfei poate fi frustrant, jenant şi dureros. Proverbe 18:8 spune: Cuvintele bârfitorului sunt ca prăjiturile: alunecă până în fundul măruntaielor.

Cuvintele dor. Cuvintele altora pot lăsa răni adânci în inima noastră, mai ales atunci când sunt spuse pe la spatele nostru. Nu putem controla ce spun sau ce fac alţii, aşa că nu îi putem opri mereu să nu mai vorbească despre noi. Dar am aici 5 sfaturi direct din Cuvântul lui Dumnezeu despre cum să te descurci atunci când zvonul începe să se agite în jurul tău.

1. Nu spune nimic.
Proverbe 26:20 spune: Când nu mai sunt lemne, focul se stinge şi când nu mai este niciun clevetitor, cearta se potoleşte.
Reacţia ta ori va continua bârfa ori o va opri. În cele mai multe cazuri, cel mai bine este să nu te grăbeşti în a te apăra. Nu vor putea fi multe de spus fără ştiri noi. Spune-I lui Dumnezeu să te ajute să îţi ţii gura închisă atunci când alţii vorbesc despre tine.

2. Lasă-ţi reputaţia să vorbească pentru ea.
Să aveţi o purtare bună în mijlocul neamurilor, pentru ca, în ceea ce vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, prin faptele voastre bune pe care le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării.(1 Petru 2:12)
Stabileşte credibilitatea în a trăi aşa cum te-a chemat Hristos să trăieşti. Când alţii susţin că tu faci nişte lucruri pe care nu ar trebui să le faci, odihneşte-te în ideea că tu îţi trăieşti credinţa într-un mod în care atragi atenţia celor din jurul tău.

3. Spune-I lui Dumnezeu de durerea ta.
Nu continua bârfa vorbind cu alţii despre ea. În loc de asta, vorbeşte cu Cel ce cunoaşte toate lucrurile şi este mai mult decât capabil să păstreze încredinţările tale şi să îţi vindece rănile.
Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. (Filipeni 4:6)

4. Lasă-L pe Dumnezeu să îţi fie apărător.
Psalmul 10:17-18 spune: Tu auzi rugăciunile celor ce suferă, Doamne! Le întăreşti inima, Îţi pleci urechea spre ei, ca să faci dreptate orfanului şi celui asuprit şi ca să nu mai insufle groaza omul cel luat din pământ.
În loc să te grăbeşti în a te apăra singur, lasă-L pe Dumnezeu să îţi fie apărător, având încredere că El va rezolva totul, la timpul Său.

citeste mai mult: http://partascuhristos.com/preluate/ce-sa-faci-atunci-cand-se-vorbeste-despre-tine/

Reclame

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (2904 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: