ULTIMELE STIRI!

De ce cred că scrisorile sunt magice?

Cine are un pic de răbdare pentru a mă cunoaște, bine, un pic mai multă, știe că îmi plac scrisorile. Încă am restante câteva scrisori, mă așteaptă să le expediez.
Societatea în care trăim uneori am impresia că este un carusel mare în care urcă cine vrea și coboară cine poate. Sau ceva pe acolo.
Îmi place să vorbesc cu oamenii. Să îi ascult. Doar că îmi plăcea mai mult înainte. Când cel din fața ta era mai mult decât un mesaj de o secundă. Da, sunt demodată, dar chiar cred că aceste mijloace mai moderne depersonalizează. Așa, încet, fără să ne dăm seama și fără să ne pese.

Da, știu. Durează mult până auzi vreo veste de la persoana de dincolo de plic. Cel mai mult a durat o lună să ajungă o scrisoare, pe care în cele din urmă am trimis-o cu Fan.

E pur și simplu părerea mea, dar scrisorile sunt magice.
Au puterea de a duce bucăți de suflet pe aripi de litere.
Gândiți-vă la ultima scrisoare pe care ați primit-o. Ce ați simțit când ați deschis-o? E un sentiment pe care oricâte mesaje ai scrie online nu poți să îl trăiești.

Pentru cei mai realiști de aici vă las și părerea lui Umberto Eco:
„Arta scrisului de mână ne stimulează controlul asupra mâinii, ne ajută să ne coordonăm privirea cu mișcarea degetelor. Scrisul de mână exprimă sufletul nostru, stilul sau personalitatea”

Motive plauzibile:
1. Păstrezi amintiri
Nimic nu se pierde în mediul online, chiar dacă dai delete. Dar oricât de faină a fost o discuție de 5 ore, nu poți salva prea mult din ea. Nu se pierde, dar nici nu rămâne. Și ce faci când ți se face dor? Dai scroll până la partea în care îți povestea despre cum zboară aerul? Nu prea cred.
Dar hai să îți zic cum e cu scrisorile.
În general sunt păstrate într-o cutiuță drăguță. Au dată și localitate. Au fiecare cuvânt exact în locul în care a fost scris. Scris de o mână care în timp devine foarte dragă. Și dorul ăsta când apare, că apare, se alină cu o scrisoare. Cu încă o bucată se suflet. Rămâne acolo. Pentru un an, doi, o viață. Mi-ar fi plăcut azi ca părinții mei să fi vorbit prin scrisori. Eh, ce articole faine aș fi avut. Nu, nu e asta. Ci pur și simplu aș fi trăit în detaliu povestea lor.

2. Aduni încurajări
De Crăciun am primit o scrisoare de o prietenă. Țin minte că am desfăcut-o cu bucurie atunci, dar zilele trecute am ”dat” din nou peste ea. Exact la timp, exact ceea ce aveam nevoie să aud, să citesc. Un mesaj pe Facebook sau pe Whats nu l-aș fi deschis niciodată, mai degrabă, l-aș fi pierdut.

3. Înveți să ai răbdare
În general la un mesaj se răspunde în maxim o zi. Ori cel puțin primești seen. Ideea e că ajunge instant la persoana de dincolo. Și nu zic că e rău. Dar noi nu mai avem răbdare. Deloc. Nu mai știm să analizăm lucrurile și conversațiile noastre sunt așa de superficiale, de goale. Dar când te pui la o masă să scrii nu îți mai vine să scrii despre cum zbor muștele, ci se cern lucrurile. Da, mai scrii și chestii faine. Doar nu faci pe sfântocana. Dar pur și simplu înveți să aștepți poate o săptămână până ajunge scrisoare și apoi o alta până primești răspuns. Da, știu. Pentru unele persoane scrisul scrisorilor e precum condusul cu 40/h pe drum liber.

citeste mai mult: https://www.boradoroteea.com/

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5786 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: