Reclame
ULTIMELE STIRI!

Marius Birgean — Fobiile conspiraționiste și Coaliția pentru Familie

Rar ne este sa vedem exemple de prostie umană amestecată cu pseudo-erudiție, ca în aceste zile de sfârșit de vară în care, se pare, că mercurul termomentrelor este asociat și cu capetele înfierbântate ale progresiștilor anti- Coalitie pentru Familie. Se scriu articole pe banda rulantă (din păcate în publicații considerate “serioase” până mai deunăzi) în care se promovează cele mai aberante elucrubații la adresa Coaliției pentru Familie. Dacă, într-o anume parte a presei este la modă fobia stafiei lui Soros, în altă parte este la modă, fobia influenței putiniste, “mâna lungă” a ursului rusesc care vrea sa destabilizeze Europa prin infiltrarea în agenda publică a unor teme de extracție ultra-conservatoare, cum ar fi familia tradițională.

Pentru cei care nu înghit ipoteza “dughinistă”, alte fobii, cu oarecare potențial de “credibilitate” sunt oferite acum celor care vor să muște din ele. Una dintre ele este cea vehiculată de Claudia Postelnicescu (avocat specializat în litigii, drept constituțional, european, samd.) care în articolul intitulat De ce Coaliția pentru Familie nu este un proiect despre familie încearcă să “vândă” teza potrivit căreia, întreg demersul actual al Coaliției pentru Familie nu ar fi de fapt, un proiect despre familie, ci cu totul și cu totul altceva.

“Despre ce ar fi vorba?” am putea întreba curioși, noi, naivii cititori ai blogului domniei sale? Păi despre ce sa fie vorba, dacă nu despre politică, domnilor! Că românul, așa cum este el de două mii de ani, se pricepe la două lucruri: la fotbal și politică. Pentru distinsa doamnă, cele 3 milioane de semnături și un demers corect din punct de vedere constituțional este de fapt, “un proiect politic ultra-conservator, extrem de agresiv care își propune sa testeze  potențialul propriului electorat”. Și mai face ceva: “canibalizează” de fapt, partidele cu vocatie liberală- gen USR sau PNL.

Așadar, tot politichia este baiul: ăștia de la CpF vor să își facă partid politic (acum testează doar piața!) și atunci să vezi în ce hăuri de bigotism și înapoiere va fi aruncată țărișoara noastră! Asemenea idei “din puțul gândirii” mă fac să râd sau să plâng, nu mai știu nici eu…

Se pare că autoarea acestei teze încearcă să ne convingă cu argument de ordin logic, legal și (interesant!) biblic. Din punct de vedere logic, tot demersul este inutil, din moment ce pleacă de la o premiza ilogică și anume faptul că legiferarea căsătoriilor gay va distruge familia tradițională. Aceasta este un non-sens, deoarece familia tradițională a existat și va exista dintodeauna, la fel cum au existat “familiile ne-tradiționale”.

Ca exemplu de familie, dânsa nominalizează homosexualitatea, recunoscând că a fost practicata din vechime și incriminata de Dumnezeu în Vechiul Testament, în timp ce in Noul Testament este vorba de iubirea de aproape, de iertare, compasiune, etc. Numai “habotnicii creștini” sau “bigoții” din CpF cred altfel. Mie mi se pare curioasă abordarea. Ba da, stimată doamnă- legiferarea căsatoriilor gay afectează nu numai familia, ci întregul țesut social.

Pentru că adevărata miză este alta: adepții agendei LGBT au aratat în atatea rânduri că acest pas este doar unul din mai multi pași spre o reconstrucție totală a societății în care orice deviație si comportament aberant să poată fi apoi normalizat. Comportament nelegiuit a existat dintotdeauna, dar asta nu a făcut din actele respective lucruri normale, practicate de familii normale. Poți să le spui oricum, dar nu “familie”. Iar dihotomia VT-NT este absurdă din punct de vedere biblic și teologic. Același Dumnezeu care a pedepsit cu foc Sodoma si Gomora este Cel care în Noul Testament Își manifestă mânia sfanta împotriva denaturării sexualității umane (Rom.1:26-28).

citeste mai mult: https://barzilaiendan.com

Reclame

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (3013 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: