Reclame
ULTIMELE STIRI!

Parere despre ROCKUL creştin

Sâmbătă, 4 aprilie, am fost invitat să particip la dezbateri în cadrul emisiunii Rockreaţia, care se difuzează pe Radio Moldova Muzical. Tema dezbaterilor de la emisiune, „Rock Creştin – pro sau contra”, m-a captivat mult şi am acceptat invitaţia realizatorilor emisiunii, Alex Bâtcă şi Dragoş Condrea, ca împreună cu ei să încercăm să înţelegem ce are muzica Rock cu Creştinismul.
Ca să înţelegeţi de ce m-au invitat pe mine, căci puteau invita pe oricine, pote chiar şi un preot care să vorbească despre spiritualitatea muzicii, motivaţia băieţilor a fost totuşi alta, şi anume faptul că eu am fost rocker, am cântat şi stiluri mai grele precum Gothic Metal şi altele, iar acum sunt toboşar la biserica „Sf. Treime”, din Chişinău.
Pentru început am definit termenii. Stilul Rock nu înseamnă doar să cânţi la chitară şi să ai baterii în formaţie. A fi rock înseamnă un mod de viaţă. De cealaltă parte a sintagmei, cuvântul „creştin” este unul arhifolosit în vorbirea noastră, dar totuşi puţini sunt cei ce realizează până la capăt însemnâtatea acestui cuvânt. Pentru prima dată noţiunea de creştin apare în Biblie, cartea Faptele Apostolilor 11:26b „Un an întreg au luat parte la adunările Bisericii, şi au învăţat pe mulţi oameni. Pentru întâiaşi dată, ucenicilor li s-a dat numele de creştini în Antiohia.” Din acest pasaj al Bibliei înţeleg că a fi creştin înseamnă să participi la adunările Bisericii, şi să stărui în cercetarea Sfintelor Scripturi, pentru a putea învăţa şi pe alţii.
Cum rămâne cu sintagma Rock Creştin!? O noţiune controversată, dar reală. Primele trupe de acest gen muzical au apărut la sfârşitul anilor ’60, este vorba despre prima trupă care are tematică creştină directă. Ea se numeste Mind Garage, dar ei cântau Psichodelic Rock. Mai târziu, în 1971 apare rock-opera „Isus Hristos – Superstar”. Astăzi s-au declarat creştine trupele: P.O.D.; Pillar; Delirious; David Crowder band;
Reclame

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (2994 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: