Reclame
ULTIMELE STIRI!

FERTILIZAREA IN VITRO. Ce aspecte morale și spirituale încalcă aceasta?

În zilele noastre tot mai multe cupluri se confruntă cu problema infertilității de diverse cauze, iar oamenii de știință au găsit o soluție ce a bucurat întreaga comunitate medicală și cuplurile ce nu pot avea copii, în mod special – fertilizarea in vitro. Această tehnică reprezintă un „colac de salvare” pentru multe familii și a permis aducerea pe lume a unui număr mare de copii. În acest context, Ministerul Sănătății a Republicii Moldova a aprobat în data de 24 februarie 2017,  regulamentul care permite cuplurilor infertile să beneficieze de o procedură de fertilizare in vitro gratuită, în baza poliței de asigurare medicală.

Fertilizarea in vitro (FIV) este o metodă de reproducere asistată, în care spermatozoidul bărbatului, fecundează ovulul femeii în condiții de laborator. Acolo se formează embrionul care este transferat în uterul mamei în general la 72 ore de la concepție.

Potrivit reprezentanților Centrului Național de Sănătate a Reproducerii și Genetică Medicală din Republica Moldova, în prezent, aproximativ 140 de mii de cupluri de vârstă reproductivă sunt infertile. În 3000 de cazuri problema poate fi soluționată doar prin fertilizarea in vitro.

Metoda FIV este indicată în forme de infertilitate: tubară (lipsa sau impermeabilitatea trompelor uterine), endocrine (polichistoză ovariană, anovulație), endometrioză, infertilitate masculină (alterarea calităţii/cantităţii spermatozoizilor), cauze imunologice sau de origine neclară.

https://moldovacrestina.md/

Reclame

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (2994 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: