Reclame
ULTIMELE STIRI!

Realitatea.net: Interviu cu pastorul Cornel Dărvășan, colegul lui Mihai Gâdea

maxresdefault_49437500ostul coleg de bancă al lui Mihai Gâdea, Cornel Dărvășan, a ajuns să renunțe la teologie forțat de sistem, după 13 ani de la angajare, și după 18 ani de activitate. A fost pastor oficial în Biserica Adventistă, iar astăzi este un jurnalist cu principii, care dorește să să dea valoare în continuare oamenilor. După ce s-a despărțit de soție, a rămas singur cu 3 copii, însă nu disperă. Deși lucrurile au fost dramatice în familie, nu vorbește urât de mama copiilor lui. Într-un interviu EXCLUSIV realitatea.net, Cornel Dărvășan ne-a povestit despre loviturile puternice pe care viața i le-a dat, dar și despre oamenii care au crezut în el până la capăt. 
Cum ai ajuns să fi pastor și jurnalist?
 
În anul 2000 am absolvit Facultatea de Teologie, apoi am început activitatea pastorală undeva în vestul țării. Pentru că îmi plăceau conferintele publice, mi-am dezvoltat un limbaj care să iasă puțin din tiparele mesajului clasic bisericesc, să pot fi relevant pentru o societate în mișcare. Apoi în anul 2003 am fost invitat la studioul de producție al Bisericii Adventiste, pentru a realiza o emisiune, care să fie transmisă pe Realitatea TV. Duminica făceam emisiunea „Viața la Superlativ”, iar Mihai Gâdea avea de luni până joi “În centrul atenției”. Acela a fost primul meu contact cu jurnalismul.
 
Care au fost primele greutăți întâmpinate în televiziune?
În ciuda faptulului că făceam în general emisiuni teologice am încercat să nu fiu sectar, să am o viziune îngustă, ci să înțeleg că Dumnezeu e accesibil tuturor oamenilor. Am învățat că nu pot să fiu relevant dacă mă bat cu pumnul în piept și spun că eu am tot adevărul. Am încercat să nu privesc oameni de sus, ci să învăt de la fiecare. După ce Silviu Prigoană a vândut televiziunea, ni s-a spus: «Rămâneți la Realitatea, avem nevoie de voi, dar trebuie să îl facem pe Adrian Năstase președinte». Dacă aș fi rămas atunci, astăzi aș fi fost mare jurnalist. Dar eu aveam în cap un singur lucru. Implantarea unei filosofii a valorilor în spațiul media românesc. Axiologia, moralitatea, bucuria vieții, profunzimea adevărului, să fie implantate în mass media.
Citește mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net

Reclame

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (3004 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: