ULTIMELE STIRI!

Spune DA mersului la biserica

biserica-interOmul are nevoie de discipline care sa-l pozitioneze corect fata de Dumnezeu si fata de semeni si, da, omul are nevoie sa mearga la biserica. Chiar daca multi oameni merg la biserica din pur ritual, tot e bine sa merga la biserica, pentru ca mersul la biserica NU dauneaza sanatatii spirituale.

A respinge Biserica pe motiv ca oamenii sunt neseriosi, nepocaiti, imaturi, neintelepti, barfitori, ca se uita chioras la tine si nu te prea baga in seama, ca fiecare individ e cu grupul lui, ca fratii sunt prea lumesti si prea preocupati de bani, ca surorile sunt cu nasul pe sus si rele la suflet este, in cele din urma, o dovada ca nu intelegem natura Bisericii si nici propriile noastre nevoi spirituale.

Realitatea spirituala este ca nu-l putem avea pe Hristos fara a-i avea si Trupul, Biserica. A pretinde ca ai o relatie serioasa si profunda cu Mantuitorul Hristos, dar fara sa fii interesat de Trupul Lui, de Biserica este un non-sens. Hristos nu poate fi despartit de Trupul Lui. Cand il primesc pe El, ii primesc si Biserica. Daca ii resping Biserica, il resping si pe El. Acesta este primul adevar care ar trebui sa ma scoata din casa si sa ma faca sa merg la Biserica.

Nu discutam acum despre adevarata Biserica. Consider ca pierdem prea mult timp judecand grupurile religioase si exactitatea lor doctrinara. Biserica este formata din toti oamenii rascumparati prin jertfa lui Isus Hristos, care au intrat intr-o stare de har prin credinta si care traiesc pentru a-L glorifica pe Dumnezeu, prin ajutorul Duhului Sfant prezent in ei. A te lipi de o astfel de comunitate nu este doar un privilegiu, este o datorie sfanta. Nu cred ca poti sa afirmi ca esti crestin si tu sa nu apartii de o comunitate formata din oameni rascumparati.

Crestinismul este o religie a comunitatii, a exterioritatii si a unitatii in diversitate. Accentul in crestinism este pus in primul rand pe grup, nu pe individ, pentru ca Hristos a venit sa rascumpere un popor, un neam sfant, o Biserica, o pluralitate de oameni din orice etnie. Accentul exagerat pus pe valoarea in sine a individului ne-a facut sa credem ca daca as fi fost singur pe lume, Hristos tot ar fi venit sa moara pentru mine, singurul om din lume. Ma indoiesc de asta si, oricum, discutia este puerila si absurda, din moment ce nu suntem singurii oameni din lume. Dumnezeu a iubit lumea – pluralitatea este evidenta aici! – si vrea sa ne eliberaze de duhul individualismului si egoismului spiritual, integrandu-ne intr-o comunitate. In crestinism eu nu ma gandesc doar la mine, ma gandesc si la ceilalti. Nu ma iubesc doar pe mine, imi iubesc si aproapele, ca pe mine insumi. Nu caut doar mantuirea mea, caut si mantuirea celorlalti. Acesta este al doilea adevar care ar trebui sa ma scoata din casa si ma faca sa merg la Biserica.

In bisericile evanghelice ii invatam pe oameni ca fiecare individ are rolul lui in angrenajul spiritual numit Biserica. Noi suntem incheieturi, tendoane si madulare in Trupul lui Hristos. Nu ne primim cresterea decat in masura in care ne lasam folositi de Hristos pentru a-si atinge scopurile. Nu putem sa facem ce vrem noi, pentru ca nu ne mai apartinem noua, ii apartinem Lui. Desavarsirea noastra este un proces care depinde de apartenenta la comunitate. Dumnezeu a randuit Biserica pentru desavarsirea sfintilor, pentru maturizarea lor. Acesta este al treilea motiv care ar trebui sa ma scoata din casa si sa ma faca sa merg la Biserica.

Citeste mai mult click aici

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5407 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: