ULTIMELE STIRI!

Este creștinește să votăm pentru eutanasierea câinilor vagabonzi?

Întrebare:

Este creștinește să votăm pentru eutanasierea câinilor? Aștept un răspuns. Vă mulțumesc anticipat. Mă refer la cazul copilului de 4 ani sfâșiat de câinii madanezi. Care este poziția Bisericii creștine referitor la acest caz?
Legea-eutanasierii-maidanezilor--amanata-din-nou-in-ParlamentDa, este creștinește să votăm pentru eutanasierea câinilor vagabonzi și iată de ce. Omul a fost creat de Dumnezeu după chipul și asemănarea Sa, iar toate animalele au fost create ca să-i slujească omului și omul a fost pus să stăpânească peste ele. Așa scrie în primul capitol al cărții Geneza, prima carte din Biblie. Numărul câinilor vagabonzi din București a ieșit de sub stăpânirea omenească și pentru siguranța vieții omenești trebuie să fie eutanasiați acești câini.

Azi s-a apropiat și un tânăr la biserică de mine și a întrebat dacă viața câinilor acestora valorează tot atât cât valorează viața oamenilor. Nicidecum. Vă amintesc încă odată că omul este unica ființă din tot universul care a fost creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și animalele au fost create de Dumnezeu ca să fie în slujba omului. Câinii din București au devenit un mare pericol din moment ce doar în anul 2012 au mușcat 16.192 persoane și recent băiețelul de 4 ani Ionuț Anghel a fost sfâșiat de ei.

În Vechiul Testament există o lege care spune:

Dacă un bou va împunge şi va omorî pe un bărbat sau pe o femeie, boul să fie ucis cu pietre, carnea să nu i se mănânce, iar stăpânul boului să nu fie pedepsit. Dar dacă boul avea obicei mai înainte să împungă, şi stăpânul fusese înştiinţat de lucrul acesta, şi nu l-a închis, boul să fie ucis cu pietre, dacă va ucide un bărbat sau o femeie, şi stăpânul lui să fie pedepsit cu moartea. Dacă i se pune stăpânului un preţ pentru răscumpărarea vieţii lui, va plăti tot ce i se va cere. Când boul va împunge pe un băiat sau pe o fată, i se va face după legea aceasta; dar dacă boul împunge pe un rob, fie bărbat, fie femeie, să se dea trei sicli de argint stăpânului robului, şi boul să fie ucis cu pietre. (Exod 21:28-32)

CITESTE TOT RASPUNSUL CLICK AICI

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5121 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

1 comentariu la Este creștinește să votăm pentru eutanasierea câinilor vagabonzi?

  1. Dumnezeu pune omul mai presus de animal, dar sa nu uitam, ca e pacat sa porti atata ura in suflet. Aratati-mi si mie citatul Biblic in care zice ca e in regula sa dam foc la animale, sa le torturam, sa le chinuim, pentru ca asta inseamna eutanasierea in Romania. Nu avem fonduri pentru injectiile letale, si chiar daca am avea nu s-ar folosi pentru asta. Oare Dumnezeu nu ne-a dat acest pamant pentru a ne bucuram de el si de a-l respecta? Cum respectam noi natura, animalele? Nu e prima oara cand slujitorii biserici instigheaza la faradelegi, sa nu uitam de perioada inchizitiei, de razboaiele care s-au dus. Rusine sa va fie. Si pana si acest citat biblic se refera la omorarea boului cu pricina, nu la toti boii de pe lume.
    Sa nu uitam totusi de esenta crestinismului, e o religie a iubiri, nu a urii, si nici a violentei.

    „Este pacat strigator la cer sa chinui animalele prin:foame,sete,frig,bataie si ucidere. Dumnezeu a creat animalele pentru hrana omului,altele pentru a-l ajuta pe om la munca,altele pentru a-l pazi pe om. Dumnezeu l-a pus pe om stapan peste animale si va da socoteala omul,pentru felul cum a avut grija de ele.”
    Din cartea: „500 raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor, ale parintelui Ilarion Argatu, Ed. Mila Crestina 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: