ULTIMELE STIRI!

PROIECT. Cum îți faci o casă cu 6.000 de euro – VIDEO

casaUn tânăr arhitect britanic a făcut proiectul unei case pe care o poți construi singur. WikiHouse a fost gândită de Alastair Parvin și este o soluție ieftină pentru cei care vor să-și facă o locuință simplă, fără să investească prea mult. Planul casei poate fi descărcat, distribuit mai departe și modificat în funcție de nevoile fiecăruia. Proiectul este în așa fel gândit încât casa să fie din mai multe componente care se îmbină, iar la un moment dat acestea să poată fi înlocuite. Mai mult, potrivit arhitectului, casa poate fi construită în doar o zi, chiar și de o persoană care nu are niciun fel de pregătire în domeniul construcțiilor. 

Locuințele pot fi făcute din placaje prefabricate sau scândură. E adevărat că nu ai nevoie de materiale de construcție grele și meseriași, însă pentru a tăia materialele îți trebuie o mașinărie specială. În engleză se cheamă CNC. Însă, inclusiv acest aparat, ca și casa, îl poți construi singur.

Pe internet sunt zeci de proiecte și demonstrații ale celor care și-au construit un CNC și se găsesc la vânzare și kit-uri. Cei care vor să-l cumpere separat îl pot achiziționa pentru aproximativ 4.000 de dolari.

Cum o construiești în România

„E posibil să fii atehnic sau pur și simplu nu vrei să dai atâția bani pe o mașină pe care nu o vei mai folosi. Nu e nevoie să te complici cu un astfel de proiect și să-ți construiești propriul CNC, toate firmele mari care se ocupă cu producerea și vânzarea prefabricatelor au astfel de mașinării. Le dai proiectul lor și îți taie toate piesele”, a explicat pentru Yahoo! News, Ionuț Cogean, specialist în industria fabricării mobilei și prelucrarea lemnului.

Potrivit unor estimări făcute de specialiști pentru Yahoo! News, în România, fără investiția în CNC, o astfel de casă ar costa în jur de 6.000 de euro. „Dacă respecți proiectul de pe site te-ar costa în jur de 3.000 de euro. Însă i-ar dubla prețul clima de la noi. Ca să stai și iarna trebuie să adaugi termoizolație și mai sunt costuri în ceea ce privește partea electrică, canalizarea și ferestrele”, a adăugat pentruYahoo! News, Marian Vlad, inginer constructor.

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5267 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: