ULTIMELE STIRI!

Mărturia fiului unui cuplu gay: Cum e să vrei o mamă şi un tată

În timp ce Curtea Supremă din Statele Unite dezbate dacă să redefinească sau nu căsătoria, astfel încât să cuprindă şi cuplurile de parteneri de acelaşi sex, un bărbat bisexual face o pledoarie contraintuitivă. Dr. Robert Oscar Lopez, care predă la Universitatea de stat Northridge, din California, spune despe sine că este bisexual şi că a fost crescut de o mamă lesbiană şi partenera ei. Nimic surprinzător până acum. Ceea ce uimeşte la istoria lui Lopez este că, în timp ce declară că este în favoarea legalizării uniunii civile a homosexualilor, spune şi că este împotriva redefinirii căsătoriei. Iar motivul din spatele acestei convingeri este şi mai greu de ghicit: toată viaţa şi-a dorit să aibă o mamă şi un tată. 

Lopez scrie pe site-ul Public Disclosure, deţinut de Institutul Witherspoon, că deşi activiştii pentru drepturile homosexualilor pretind contrariul, copiii crescuţi de parteneri de acelaşi sex „resimt profund lipsa unui tată sau a unei mame, indiferent câtă iubire primeşte din partea părinţilor lui gay.”

Aceşti copii ştiu că „nu au nicio putere” să schimbe faptul că sunt „privaţi de un tată sau o mamă”, spune Lopez. Decizia pe care cei care îl cresc o iau în dreptul copilului îl face pe acesta să se simtă „deconectat de caracteristicile care ţin de sexul celor din jurul lui” şi să tânjească să aibă un model de sex opus.

Lopez atrage de asemenea atenţia asupra faptului că, deşi îi iubesc pe cei care i-au crescut, copiii cuplurilor gay experimentează furie cu pivire la faptul că au fost privaţi de unul sau de ambii părinţi biologici şi „le e ruşine că au resentimente faţă de părinţii actuali care îi iubesc”.

Aşa numitul „consens” al psihologilor şi pediatrilor potrivit căruia partenerii gay pot creşte un copil la fel de bine ca un cuplu heterosexual este „sincer fals”, scrie Lopez.

Specialistul în ştiinţe politice Leon Kass (de la Universitatea Chicago şi Harvey Mansfield afiliat Harvard) îi dă dreptate. El spune că „pretenţiile că ştiinţa oferă suport constituţionalizării dreptului la căsătoria gay este cel mai probabil bazată pe ideologie” – iar „ideologia nu este ştiinţă”.

În schimb, cercetările susţin şi dovedesc ideea că cel mai bun cămin posibil pentru un copil este cel format dintr-o mamă şi un tată. Doi taţi sau două mame împiedică dezvoltarea echilibrată a copilului fiindcă, spune Prof. David Popenoe de la Universitatea Rutgers: „cele două sexe sunt diferite în esenţa lor şi fiecare este necesar – cultural şi biologic.

Ultimul lucru pe care îl deplânge Lopez în editorialul lui, citat de Religion Today, este că dacă judecătorii vor ignora „realitatea biologică şi psihologică”, lucrul acesta va pune o presiune suplimentară pe agenţiile de adopţii şi va lăsa mai mulţi copii „să strângă dezastrul lăsat în urmă de revoluţia sexuală”.

Sursa: Semnele Timpului

Anunta si prietenii de acest articol prin:

Dacă ți-a plăcut:

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: CrestinTotal.ro

Beni și Veronica Popovici – o mărturie uimitoare.

Beni și Veronica Popovici – o mărturie uimitoare.

Devotional – Curaj pentru a infrunta dusmanul

Devotional – Curaj pentru a infrunta dusmanul

Cuvantul lui Dumnezeu pentru Astazi – 10.12.19

Cuvantul lui Dumnezeu pentru Astazi – 10.12.19

Articole recente: LibrariaCT.ro

Doresti o Biblie personalizata?

Doresti o Biblie personalizata?

FOCUS CRESTIN

Despre frumos – de Nicolae.Geantă

Despre frumos – de Nicolae.Geantă

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4605 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: