ULTIMELE STIRI!

7 trăsături ale bisericilor ce vor influenţa viitorul

O analiză a bisericilor contemporane relevă existenţa a 7 tendinţe care vor avea un impact puternic în viitor, afirmă pastorul american Carey Nieuwhof. Trendurile identificate vor fi foarte vizibile în următorii zece ani şi includ o atenţie sporită asupra exteriorului bisericii, accentuarea comunicării pe internet şi valorizarea experienţelor personale. biserici_de_viitor (Foto: armstrongismlibrary.blogspot.com)Prima trăsătură cu un puternic impact în următorul deceniu este capacitatea liderilor religioşi ai bisericilor de a spune nu. Această capacitate care este prea rar întâlnită la pastori împiedică bisericile să ajungă la comunitatea din jur şi îi ţine pe pastori blocaţi în biserici, ocupându-se de problemele credincioşilor.

În plus, aceasta determină bisericile să nu fie eficiente, arată pastorul. O biserică ce îşi concentrează eforturile în afara ei şi este pasionată de oameni este o biserică sănătoasă, care va creşte şi se va maturiza.

O a treia trăsătură este capacitatea de a lua decizii rapid. Dacă votul comunităţii de credincioşi riscă să fie dezbătut şi să dureze mult timp, atunci acesta este un punct vulnerabil şi trebuie rezolvat pentru a se preîntâmpina irosirea timpului.

Flexibilitatea este a patra trăsătură. Bloggerul subliniază că aceasta nu trebuie să caracterizeze schimbarea misiunii, ci metodele prin care se face misiune. Orice biserică trebuie să fie caracterizată prin inovaţie şi creativitate, libertate şi iniţiaitivă.

O a cincea trăsătură este dorinţa de a accepta bisericile mari pentru a creşte. Aceasta se referă mai degrabă la folosirea locurilor de întâlnire a credincioşilor din bisericile mici, ca oportunitate pentru a a creşte. Bisericile care vor accepta să iasă din zona de confort au posibilitatea de a avea un impact lărgit asupra comunităţilor din care fac parte.

În ceea ce priveşte relaţiile, accentul trebuie să fie pus şi pe cele faţă în faţă, dar şi pe cele online. Pe de o parte, unii oameni nu au curajul de a spune faţă în faţă ce scriu pe internet. Pe de altă parte, comunicarea cu cei care intră pe site-ul bisericii aduce numai beneficii, explică Nieuwhof.

O a şaptea caracteristică este deschiderea faţă de întrebările celor din jur. Cei care nu fac parte dintr-o biserică anume au întrebări care pot părea bizare pentru cei mai vechi. Însă a-ţi pune timp deoparte pentru a răspunde la ele este un element care va avea impact pe viitor.

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (4602 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: