ULTIMELE STIRI!

5 strategii pentru dezvoltarea unei relații care să dureze

Dragostea în vremea algoritmilor, cum o numea autorul american Dan Slater, a luat naștere odată cu consolidarea tendinței ca, astăzi, una din cinci relații să înceapă pe internet. Și, deși mulți au salutat această transformare socială, spunând că ea favorizează o formare mai ușoară a relațiilor și că permite celor implicați să păstreze standarde înalte în privința calităților viitorului partener, unii au evidențiat și dezavantaje. Cum ar fi faptul că, în condițiile în care relațiile online facilitează „listele de calități”, devine mai clar că există un număr mare de opțiuni și alternative multiple de parteneri, ceea ce diminuează disponibilitatea celor implicați de a-și asuma un angajament.

 

Foto: ehow.com Din nou, o tendință tot mai vizibilă – fuga de asumare – conturează un tablou al romantismului în care intimitatea sexuală este un obiectiv în sine, iar accesibilitatea sexuală un criteriu de departajare a partenerilor. Cultura cuplării a făcut ca certitudinea durabilității unei relații să fie decăzută din drepturi și să fie considerată o opțiune de lux a unui cuplu.

 

În aceste condiții, specialiștii (chiar și cei online) în relații romantice au venit cu sfaturi pentru alimentarea durabilității unei relații. Profesorul Brian Ogolsky, specializat în Dezvoltare Umană, și colega lui, Jill Bowers, au analizat 35 de studii și peste 12.000 de relatări personale pentru a descoperi cinci strategii pentru menținerea unei relații solide.

 

Deschiderea în comunicare, din partea ambilor parteneri este o primă caracteristică a unei relații durabile. Profesorul subliniază importanța dezvăluirii de sine din partea ambilor parteneri. „În perioada de inițiere a relației, deschiderea ar putea însemna a povesti despre tine sau a-l încuraja pe celălalt atunci când el povestește despre el. Pentru cuplurile căsătorite de mai mult timp, deschiderea se poate traduce în a vorbi despre felul în care relația a evoluat de-a lungul timpului.”

 

Abordarea fiecărei dispute dintr-o poziție pozitivă constituie un alt secret al unei relații de calitate. „Decât să spui ‘Nu înțeleg ce e așa de greu să pui capacul la tubul de pastă de dinți’, adoptă o abordare amuzantă și pune un post-it pe tub cu mesajul ‘Ajutor! Mi-am pierdut capacul.'”, recomandă studiul. „Abordarea jucăușă și tonul pozitiv pot influența decisiv direcția de răspuns a partenerului,” spune Bowers.

 

Asigurarea reciprocă privind viitorul relației este, la rândul ei, o strategie de menținere a sănătății unui cuplu. „Asigurarea înseamnă să îi inspiri celuilalt încrederea că nu pleci nicăieri, că vei fi prin preajmă,” explică Ogolsky. În funcție de nivelul relației, acest lucru ar putea însemna să vă planificați vacanțele împreună sau să aveți conversații despre viitorul vostru, sau poate chiar să luați în discuție subiectul căsătoriei, spune profesorul.

 

Împărțirea echitabilă a sarcinilor în gospodărie afectează pozitiv dezvoltarea relației și satisfacția în cuplu. Deși fiecare ar putea avea o percepție diferită asupra egalității, spune profesorul, a împărți sarcinile în mod egal (a nu lăsa pe cineva să facă totul singur) este o oportunitate de a întări relația.

 

Dezvoltarea unei rețele sociale comune este o altă trăsătură a relațiilor care funcționează pe termen lung. „Prietenii sunt, în general, o sursă foarte bună de feed-back cu privire la relație,” spune Ogolsky și, în plus, „a avea un cerc comun de prieteni poate uneori să constituie o sursă de strategii pentru propria relație, pe care o poate influența pozitiv.”

 

Încununarea acestor eforturi se face prin aprecierea eforturilor celuilalt de a face relația să meargă. Cercetarea lui Ogolsky și Bowers sugerează că a remarca deschis angajamentul partenerului față de bunul mers al relației îi face pe ambii parteneri să se simtă mai satisfăcuți de aceasta.

sursa: www.semneletimpului.ro

 

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Sustine – Doneaza

Sustine – Doneaza

$1.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Despre ADMIN (5404 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: